Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • 064/20-10-033
  • 033/771-222

SELO IVANJE

Naše selo Ivanje se nalazi uzvodno uz Lim ka Bjelom Polju. Selo se nalzi u kotlini reke Lim i njemu gravitira mnogo brdovitih zaseoka. Ivanje se takođe nalazi na puti ka Sopotničkim vodopadima tako da i to doprinosi poseti našeg sela. Na kraju sela a na glavnom putu u blizini zadružnog doma gde se ujedno i nalaze prostorije udruženja smeštena je i stočna pijaca. Na ovoj pijaci se u zimskom periodu dešava da se u jednom danu proda i preko 500 utovljenih svinja. Odvajanjem Crne Gore od Srbije, i sprečavanjem protoka poljoprivrednih proizvoda i stoke ka Crnoj Gori, u našem selu su se mnogi proizvođači specijalizovali za klanje i raspremanje svinja ovaca kao i krupne govečadi. Tako da je dovoljno da najavite dolazak u naše selo Ivanje i ostalo je sve na nama. Dobićete polutke sa potvrdom o pregledu spremne za transport.

Takođe, neki od članova su prateći tržište i sve zahtevnije kupce, robu počeli da dostavljaju direktno kupcu u njegovim prostorijama. Tu prednjače živinari i mlekari. Prateći tržište i ambalaža je sve manja i sve skuplja jer su kupci jako probirljivi.

Takođe Selo Ivanje može da se podiči i sa privrednim aktivnostima među kojima je ističe najstarije preduzeće Rad - Labud, nekadašnje građevinsko preduzeće Rad, koje zapošljava veliki broj meštana, među velikim je i graševinsko preduzeće Trgošped koje je takođe građevinsko preduzeće u oblasti niskogradnje sa velikom paletom usluga, a jedno od novijih i savremenijih preduzeća je i Ćatić Company, koje je sve poznatije po svom kremu "Waltz" i rolerima pod istim imenom. To preduzeće je prisutno u gotovo svim zemljama stare Jugoslavije a prisutno je i na još nekim evropskim tržištima. Takođe u selu postoje i četiri "Gatera" preduzeća koja se bave preradom drveta. Na žalost još uvek je to samo na osnovnom nivou prerade mada neki planiraju u skorije vreme napraviti i prve gotove proizvode od drveta. 

U selu postoji i veliki broj voćara, ali moramo pomenuti i skoro otvoreno preduzeće Brača Tomašević Doo koje je sve uspešnije i poznatije po svojoj rakiji "Ognjena". Ovo preduzeće proizvodi mnogo različitih vrsta rakija i sve su podjednako dobre. Ako uspeju da ostvare zamišljeno, u selu će ovo preduzeće imati stotine kooperanata. A onda bi to značilo da u selu veliki broj ljudi radi i da je selo sve razvijenije. Dobro došli u naše selo Ivanje. 

Kontakt podaci

PIB: 103278046
Matični  broj: 17532928
Euro Banka  250-414-0000185060-12
Udruženje stočara Agroroker

Anketa

Da li ste bili na nekoj od naših manifestacija?