Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • 064/20-10-033
  • 033/771-222

Dani sela - Ivanje 2013,

Poštovani posetioci sajta, konačno smo uspeli da obezbedimo sredstva i podršku za podizanje i punjenje sajta. Nadam se da shvatate kompleksnost zadatka i obim posla. Zbog stare novinarske izreke "nema ništa bajatije od bajate informacije" mi smo odlučili da prvo izbacimo kratak članak o zadnjoj manifestaciji i sleke sa nje. A onda da unazad popunimo sve događaje i objavimo sva dešavanja.

Manifestacija Dani sela - Ivanje 2013 je održana 31, avgusta i 01, septembra. Imali smo mnogo poteškoća, finansiskih a onda i organizacijskih. 

Uspeli smo da obezbedimo sredstva od Ministarstva poljoprivrede, kancelarije za unapređenje preduzetništva mladih i SO Prijepolje, koje zbog kojekakvih dešavanja u vezi sa budžetom opštine još uvek nisu isplaćena. Tako da ni danas nismo zatvorili sve finansiske rupice. 

Ne bi da posetioce zamaramo našim problemima. 

A od dešavanja na ovoj manifestaciji bi izdvojili: 

Po prvi put smo uključili Sportski Savez Prijepolja koji nam je obezbedio sudije i pehare za sve takmičarske discipline.

Obezbedili smo dozvolu za vožnju bicikala sa simboličnim robnim nagradama na prolaznim ciljevima.

U poseti su nam došli Bajkeri iz Užica i obezbeđivali trku. Vozili decu na motorima posle trke i promovisali vožnju motorima.

Uspeli smo da obezbedimo finansisku pomoć od prijatelja manifestacije bez koje ne bi uopšte mogli da zatvorimo manifestaciju i ispoštujemo takmičare i izlafače.

Kao najveći nedostatak ocenjujemo nedostatak sredstava za majice koje su do sada bile zaštitni znak takmičara na manifestaciji.  

Za izložbu stoke moramo obezbediti veća sredstva kako bi omogućili takmičarima i iz udaljenijih mesta sa kvalitetnim grlima da se pojave na našoj izložbi. 

Kao i svake godine, na ovoj manifestaciji su ne neki prvi put takmičili, govorili svoje i stihove drugih autora, pevali, igrali i družili se. To i jeste glavni cilj manifestacije, iznjedriti i omogućiti promociju mladih hrabrim i talentovanim takmičarima da prezentuju svoj rad i umeća. 

Kulturno umetnički program je bio zanimljiv, ali publika bi volela da se i KUD pojavilo u programu. Ove godine ćemo organizaciju i finansijsku konstrukciju početi mnogo ranije da pravimo i pomoć tražimo. Ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje da se jave sa novim idejama, kritikama ili savetima za sledeće godine. 

Mi smo već postali tradicija. Po osmi put smo organizovali manifestaciju, ali to ne znači da je njen opstanak zagarantovan. Kad deca, dece koja su po prvi put organizovala ovu manifestaciju sada već davne 2007 godine stignu da je organizuju, tada ćemo naš posao smatrati završenim. A do tada - još mnogo će klada Lim provaljati, a mi znoja proliti. 

Dok budete gledali slike sa naše manifestacije ne zaboravite da Mii verujemo u ovu manifestaciju, nama je bitno da ona traje i borićemo se za nju. Ali svaki novi član, učesnik ili prijatelj manifestacije je pravo bogatstvo. Dobro došli na naše stranice, i još bolje Vas dočekali u našem selu Ivanju.

 

 

 

Pošto tehnika napreduje a neki mogu sebi da je priušte, mi smo dobili od prijatelja Bajkera iz Užica na čelu sa Draganom Divcem poznatim užičkim advokatom rodom iz našeg sela snimak koji sa zadovoljstvom delimo sa Vama. Ne zato što verujemo da je profesionalan, ili da na njemu ima nešto mnogo vredno, ali možda je na tom snimku snimljen neko kome je ova vožnja bila presudna u njegovom životu i podstakla ga da pobedi i na nekim značajnijim poljima. O čemu ćemo suditi kad ova deca stasaju u odrasle ljude i povedu ovu zemlju boljim stazama.