Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • 064/20-10-033
  • 033/771-222

Sirevi, 

Članovi udruženja su još pre formiranja pokušavali da naprave nešto po čemu bi selo bilo prepoznatljivo. Mnogi od nas su pravili razne vrste sireva, rade to i danas. Ali smo shvatili da samo ako na istom mestu po istoj recepturi i proceduri pravimo proizvod možemo dobiti nešto isto i prepoznatljivo. Kao rezultat toga pojavio se prvo Ivanjski sir, pa pošto smo raspolagali mlekom i od krava i od koza i ovaca, čak se i u toj zajedničkom proizvodnji pojavila cela paleta proizvoda sa kojom znamo da nismo kadri da se nosimo. A proizvodi su sigurno dobri i ukusni. Probajte ih obavezno ako budete u prilici. Kao rezultat svog lutanja i odabira najboljeg, dogovorili smo se da ostanemo verni tradiciji a ipak malo drugačiji. 

Jedna od tehnoloških novina koje smo uveli je pasterizacija mleka. Zatim odležavanje mladog sira na vazduhu i presovanje u specijalnim kalupima kako bi dobili ravne tanke kriške. Kada smo ustalili proces proizvodnje bili smo spremni da to upakujemo i ponudimo tržištu. 

Posebno možemo da se pohvalimo sa jednim proizvodom u narodu poznamom kao urda. Taj proizvod dobijamo od surutke i samo surutke. Proizvod je kremast, blagog do kiselog ukusa pravljeno po želji kupca sa lako svarljivim i razgradivim sastojcima. Proizvod gotovo uopšte ne sadrži masnoću jer ona ostaje u sirevima, a proteini iz surutke se razgrađuju direktvo u mišićima tako da je proizvod prvenstveno namenjen sportistima ili ljudima kojima se organizam pod stalnim zamorom. Ne propustite priliku da probate ovaj proizvod.

Kontakt podaci

PIB: 103278046
Matični  broj: 17532928
Euro Banka  250-414-0000185060-12
Udruženje stočara Agroroker

Anketa

Da li ste bili na nekoj od naših manifestacija?