Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • 064/20-10-033
  • 033/771-222

Rakije,

Prijepolje pa i naše selo Ivanje, poznato je po pravim dobrim domaćim rakijama. A pravimo ih od svog voća koje na našim prostoirma raste. Međutim najviše ima šljivovice, pa onda jabuke, zatim kruške. a ostalo su više eksperimentalni pokušaji ili tek stvar prestiža, malina, dunja, kajsija, breskva... a onda čak pravimo i travarice, medovaču... neke voćne sorte se u poslednje vreme čak i dovoze i ovde prerađuju u voćne rakije.

Veliki problem su mali skadišni sudovi, pa onda razne voćne sorte i razne berbe. Rakijom se ne bave ljudi profesionalno već uzgredno, pored stalnog posla. pored mnogo drugih obaveza. Voće i njegova prerada dođe kao nešto što se od uvek radilo, nešto što se mora uraditi. I nešto u šta se ne može mnogo uložiti. 

Zalihe rakija samo rastu. Nemaju se kome prodati. Ali nije da nemaju cenu. Neko će ovaj proizvod na kraju morati spakovati i negde izvesti. A onda Evropo čuvaj se! Poplaviće te rakije iz Srbije.

Od pre par godina, proizvođači su počeli nabavljati velika burad od po pola tone i više. Sada se rakije prepečinju i ujednačavaju. Tako da kupcima možemo ponuditi iste rakije u količinima od preko par tona. Rakije se u našem kraju čuvaju na 23-25 gradi. ali se ne prodaju toliko jake, već se po dogovoru sa kupcem svode na 18-20 gradi. Aklo Vas put nanese svratite u naše selo, u svakoj kući će vas ponuditi prvo sa kafom i rakijom. Samo svratite. Još se nije desilo da neko u selo dođe da da ne popije kafu i rakuju. Dobro došli.

 

 

Kontakt podaci

PIB: 103278046
Matični  broj: 17532928
Euro Banka  250-414-0000185060-12
Udruženje stočara Agroroker

Anketa

Da li ste bili na nekoj od naših manifestacija?